Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog

 

Składniki:

 

Wykonanie:

Mięso zalewam w garnku zimną wodą (około trzech litrów wody). Zagotowuję i ściągam szumowiny. Dodaję jarzynkę, ziele angielskie, listki laurowe, ziarenka pieprzu, związany w pęk lubczyk i natkę pietruszki. Gotuję przez około 1 godzinę na małym ogniu. Następnie dodaję pokrojone w większą kostkę lub przetarte przez duże oczka warzywa. Por kroję w półksiężyce. Cebulę opalam płomieniami na kuchence przez około 1-2 minuty. Wszystko wkładam do zupy. Gotuję do miękkości warzyw przez ok. 30 minut. Wyjmuję mięso i kroję je na kawałki. Ogórki ścieram na tarce lub kroję w cienkie plasterki. Podsmażam przez ok. 5 minut na maśle. Dodaję do zupy razem z mięsem. Gotuję całość przez około 10-15 minut. Na koniec dodaję posiekaną zieleninę.

 

Tagi:
Drukuj
Źródło: http://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/9-zupy/393-letnia-ogorkowa