Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
2-4 osoby
do 60 minut

 

Składniki:

 

Wykonanie:

Dynię myję, usuwam pestki, obieram (dyni hokkaido nie trzeba obierać), kroję w kostkę. W garnku roztapiam masło z oliwą, wkładam imbir i delikatnie podsmażam przez około pół minuty. Dokładam dynię, szczyptę soli i smażę mieszając przez około 3 minuty. Dodaję imbir, sok pomarańczowy i tyle wody lub bulionu, aby przykryć dynię. Gotuję do miękkości przez około pół godziny. Dodaję serek. Miksuję na gładki krem. Doprawiam solą i pieprzem. Na talerzu dodaję keks serka. Posypuję zrumienionymi na suchej patelni płatkami migdałów lub pestkami dyni.

 

Tagi:
Drukuj
Źródło: http://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/9-zupy/450-zupa-dyniowa-z-imbirem-i-pomarancza?tmpl=component&print=1&layout=default