Porady kulinarne
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 9096
Sezon na ogórki w pełni. Wykorzystajmy ten fakt, by je zakisić. To mało skomplikowana czynność.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 1878
Jagody - niebieskie owoce lata, słodkie, bardzo aromatyczne i charakterystyczne.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 503
Czerwiec jest miesiącem, w którym na straganach i w sklepach pojawiają się najbardziej wyczekiwane owoce sezonowe - truskawki. Zgodnie z raportem opublikowanym przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa truskawki są również najpopularniejszymi owocami jagodowymi uprawianymi w naszym kraju.
Chyba nikt z nas nie wyobraża sobie, by w wielkanocnym koszyczku, a potem na świątecznym stole, mogło zabraknąć baranka.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 5777
Szpinak jest cennym warzywem liściastym, bogatym w witaminy i sole mineralne. Należy się tylko do niego przekonać.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 465
Jajka symbolizują nowe życie i są obowiązkowym elementem świątecznego śniadania. Możemy je przygotować po... florencku, szkocku, wiedeńsku, a nawet... hiszpańsku. Gotowane na twardo lub miękko, podane w sałatce czy faszerowane - w każdej postaci mogą stać się prawdziwym przebojem na naszym (nie tylko) wielkanocnym stole.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 2057
Ciasto francuskie to rodzaj ciasta o specyficznej, warstwowej strukturze w postaci cieniutkich listków. Owa właściwość występuje dzięki dużej zawartości tłuszczu, umiejętnemu wałkowaniu i pieczeniu w wysokiej temperaturze.