Porady kulinarne
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 285
Cukinię, zwaną też kabaczkiem możemy jeść na surowo, przyrządzać z niej zupy i gulasze, a nawet piec ciasta, przygotowywać konfitury i smażyć jej... kwiaty.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 10998
Nie ma nic lepszego w upalne dni, jak porcja zimnych lodów. Wyśmienicie smakują, schładzają organizm, a nawet poprawiają nastrój.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 301
Rzodkiewka, mimo że dostępna jest właściwie przez cały rok, króluje na naszych stołach głównie wiosną. Tę znaną wszystkim nowalijkę najczęściej dodajemy do twarożku lub sałaty, ale przecież możemy wykorzystać ją także w inny sposób.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 8465
Długi majowy weekend to czas, w którym wielu z nas rozpoczyna sezon grillowy.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 9548
Białe czy zielone? Gotowane czy zapiekane? A może kiszone lub zmiksowane? Szparagi można jeść w dowolnej postaci. Wybór jest kwestią naszego gustu. Musimy jednak pamiętać, że sezon na te warzywa nie trwa długo.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 371
Majonez jest najbardziej znanym na świecie sosem, stosowanym powszechnie jako dodatek do wielu potraw. Jego charakterystyczny, lekko kwaskowy smak i aksamitna konsystencja sprawiają, że świetnie pasuje do sałatek, jajek na twardo, ryb, mięs czy kanapek.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 6892
Wielkanoc już za pasem, więc to najwyższa pora, by przygotować żur na pyszną, świąteczną zupę.