Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
dorsz
średnio trudne
2-4 osoby
do 60 minut
Składniki:

 

Wykonanie:

Ciasto francuskie kroję w kwadraty. Dorsza osuszam ręcznikiem papierowym i kroję na kawałki (tak, aby dało się je zawinąć w ciasto). Groszek gotuję około 3 minut. Miksuję z masłem i śmietaną. Doprawiam solą, pieprzem i odrobiną czosnku. Zieloną pastą smaruję ciasto francuskie, wkładam na to kawałek ryby i zawijam w „paczuszkę”. Wierzch smaruję roztrzepanym jajkiem i posypuję orzechami. Piekę w 200˚C około 25-35 minut. Majonez mieszam z sokiem cytrynowym i skórką cytrynową. Doprawiam solą i pieprzem. Melisę skubię z listków i psiekam na drobno. Mieszam wszystko razem. Sos można rozrzedzić odrobiną naturalnego jogurtu.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/10-dania-glowne/121-dorsz-w-ciescie-z-sosem-cytrynowym