Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
Rolady szparagowe
średnio trudne
2-4 osoby
do 60 minut
Składniki:

 

Wykonanie:  

Z piersi wykrawam 4 dość duże plastry i dobrze je rozbijam. Pozostałe skrawki mięsa kroję na drobne paski. Szparagi myję, obieram, odcinam końce, kroję na kawałki około 4-centymetrowe. Przygotowuję farsz: paski mięsa, boczek drobno pokrojony, sól, pieprz, vegetę, zmiażdżony czosnek wymieszać. Taki farsz nakładam na plastry mięsa i na to kawałki szparagów. Zawijam roladki, smażę do miękkości, podlewając wywarem ze szparagów. Po wyjęciu mięsa robię sos - dodaję wywar połączony z mąką i ponownie zagotowuję.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/10-dania-glowne/257-rolady-ze-szparagami