Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
Pieczarki faszerowane w chlebie
łatwe
do 60 minut
Składniki:
  • ok. 10-15 dużych pieczarek,
  • sok z jednej cytryny,
  • 2 łyżki oliwy,
  • sól, pieprz,
  • cebula,
  • 2-3 ząbki czosnku,
  • łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • łyżka bazylii,
  • 4 jajka,
  • bułka tarta,
  • okrągły chleb średniej wielkości

 

Przygotowanie:

Pieczarki płuczę pod bieżącą wodą i osuszam papierowym ręcznikiem. Odcinam trzonki, a kapelusze skrapiam sokiem z cytryny i nacieram oliwą. Oczyszczone trzonki drobno siekam, dodaję posiekaną cebulę, czosnek, zieleninę i 2 jajka, po czym doprawiam solą i pieprzem. Jeśli farsz wydaje mi się zbyt rzadki, dodaję 2-3 łyżki tartej bułki. Nakładam go do osuszonych kapeluszy. Całość panieruję - najpierw w roztrzepanym jajku, a potem w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Z bochenka chleba odcinam górę (przykrywkę). Z reszty wyciągam ośródkę. Gorące pieczarki wkładam do bochenka i przykrywam.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież