Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
Składniki:

 

Składniki do marynaty:

 

Wykonanie:

Z podanych składników przygotowuję marynatę. Wkładam do niej umyte i osuszone polędwiczki. Odstawiam przynajmniej na 2-3 godziny. Polędwiczki (razem ze składnikami marynaty) smażę na patelni z niewielką ilością oleju z każdej strony na złoty kolor. Zajmuje mi to około 10 minut. Oczyszczone kurki smażę z dodatkiem masła razem z posiekaną cebulą. Doprawiam solą i pieprzem. Dodaję słodką śmietankę i pokruszony ser. Dokładnie mieszam, doprawiam, duszę na wolnym ogniu około 5 minut, po czym dodaję posiekaną pietruszkę. Pokrojone polędwiczki podaję z gotowym sosem serowo-kurkowym z makaronem, najlepiej typu penne.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/10-dania-glowne/416-tymiankowe-poledwiczki-z-serowymi-kurkami?tmpl=component&print=1&layout=default