Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
średnio trudne
2 osoby
do 60 minut
Składniki:

 

Wykonanie:

Filet z kurczaka oczyszczam ze skóry i ewentualnych chrząstek, rozbijam oraz przyprawiam przyprawą do kurczaka. Oczyszczony szpinak podsmażam na maśle z czosnkiem, doprawiam solą i pieprzem, po czym studzę. Na wcześniej rozbite mięso umieszczam ser feta oraz szpinak. Zawijam w roladę. Można związać ją nitką lub spiąć wykałaczkami, ale jeśli dobrze zwiniemy mięso i włożymy roladkę na rozgrzany tłuszcz najpierw stroną, gdzie skończyliśmy zwijać mięso - nie ma takiej potrzeby. Tak przygotowane mięso smażę na patelni na rozgrzanej oliwie z oliwek.

Piotr Ostrowski
szef kuchni Pałacu w Pakosławiu
Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/10-dania-glowne/459-roladka-drobiowa-ze-szpinakiem-i-serem-feta