Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
ziemniaki
średnio trudne
2-4 osoby
do 30 minut
Składniki:

 

Wykonanie:

Ziemniaki myję, gotuję w osolonej wodzie, odcedzam i studzę. Wędlinę kroję w drobną kostkę. Umytą paprykę podzielam na ćwiartki, wykrawam ogonek i gniazdo nasienne, kroję w kostkę. Natkę mieszam ze śmietaną lub majonezem, przyprawiam na ostro pieprzem i papryką. Ziemniaki przekrawam na pół, wydrążam łyżeczką tak, żeby została warstwa o grubości około 1 cm. Wydrążony miąższ gniotę, mieszam z kabanosami i kwaśną śmietaną (majonezem), doprawiam solą, pieprzem i papryką. Taką masą napełniam wydrążone ziemniaki i zapiekam przez około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200⁰C. Posypuję szczypiorkiem.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/12-przystawki/139-ziemniaki-po-kowbojsku?tmpl=component&print=1&layout=default