Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
Owocowo-mięsna przekąska
średnio trudne
2-4 osoby
więcej niż 2 godziny
Składniki:

 

Wykonanie:

Mięso nakłuwam i nadziewam je śliwkami lub morelami. Dokładnie nacieram przyprawami, oliwą i obkładam plastrami cebulki. Układam w naczyniu do zapiekania i odstawiam na kilkanaście godzin w chłodne miejsce. Następnie naczynie przykrywam pokrywką lub szczelnie osłaniam folią aluminiową. Wstawiam do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piekę 1,5-2 godzin. Po wyjęciu z piekarnika, mięso przekładam na talerz, przykrywam folią aluminiową i czekam 15 minut aż mięso wchłonie soki do środka. Gdy trochę przestygnie kroję na plastry. Można podawać na zimno.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/12-przystawki/247-owocowo-miesna-przekaska