Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
Rybka w warzywach
łatwe
2-4 osoby
do 2 godzin
Składniki:

 

Składniki na zalewę:

 

Przygotowanie:

Rybę filetuję z ości, kroję na kawałki, doprawiam solą i pieprzem lub gotową przyprawą do ryb, po czym panieruję w mące i smażę na złoty kolor. Składniki z zalewy łączę i zagotowuję. Obraną cebulę kroję w piórka, ogórki w talarki, a paprykę w paseczki. Przekładam, najlepiej w szklanym w naczyniu: ryba, cebula, ogórek, papryka, połowa gorącej jeszcze zalewy i znowu ryba, ogórek, papryka i reszta zalewy. Odstawiam do lodówki na 48 godzin.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/12-przystawki/45-rybka-w-warzywach