Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
Pulpeciki rybne w occie
Składniki:

 

Składniki na zalewę:

 

 Przygotowanie:

Ryby dokładnie oczyszczam z ości (w wersji leniwej wybieram filety). Mielę razem z bułką i cebulą. Dodaję jajko, przyprawiam do smaku i wyrabiam na jednolitą masę. Obtaczam w bułce tartej. Smażę na złoty kolor. W międzyczasie przygotowuję zalewę. Łączę wszystkie składniki razem z cebulą pokrojoną w piórka, a marchewką w plasterki. Do słoików układam przestudzone pulpeciki, które zalewam również ostudzoną zalewą. Słoiki szczelnie zamykam i odstawiam na przynajmniej dwa dni.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/12-przystawki/48-pulpeciki-rybne-w-occie