Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
4-6 osób
do 60 minut

 

Składniki:

  • 12 jajek
  • 2 litry zielonej lub czarnej herbaty
  • gwiazdka anyżu
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • pieprz, sól

Wykonanie:

Jajka gotuję na twardo. Po schłodzeniu obtłukuję ich skorupkę, ale nie obieram! Zagotowuję herbatę z przyprawami i zanurzam jajka (płyn uzupełniam wodą, tak by w całości przykryła jajka). Gotuję na małym ogniu około godziny. Po ostudzeniu obieram. Najładniej wyglądają podane w całości na zielonej sałacie.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież