Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
Składniki:
  • 2 budynie waniliowe lub śmietankowe (najlepiej Winiary)
  • 750 ml mleka
  • 3 arkusze ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • dowolne owoce - świeże lub z puszki
  • cukier puder do posypania

 

Wykonanie:

Gotuję budyń według przepisu na opakowaniu i studzę. Arkusz ciasta francuskiego smaruje roztrzepanym jajkiem i przyklejam do niego kolejny arkusz. Dzielę je na 12 równych kwadratów. Wycinam na środku kieliszkiem kółko. Każdy kwadrat z dziurką naklejam na trzeci arkusz posmarowany jajkiem i odcinam na osobne ciasto. Jajkiem smaruję też jego wierzch. Ciastka piekę ok. 15-20 minut w temperaturze 200-220 stopni na złoty kolor. Studzę. Roztrzepuję zastygły budyń i nakładam łyżką w każdą dziurkę. Dekoruję owocami i posypuję cukrem pudrem.

Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież