Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
4-6 osób
do 2 godzin
Składniki:
  • upieczony okrągły biszkopt z 4 jajek
  • 750 g malin (mogą być mrożone)
  • 350 g twarogu śmietankowego (może być homogenizowany)
  • 5 łyżek cukru
  • 300 ml śmietany kremówki
  • ćwierć szklanki syropu malinowego (najlepiej domowej produkcji)
  • sok i skórka otarta ze sparzonej cytryny
  • 7 łyżeczek żelatyny

 

Wykonanie:

Maliny miksuję. Dodaję twaróg, cukier, syrop malinowy, sok i skórkę z cytryny. Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości przegotowanej wody. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno. Delikatnie łączę z masą malinową i rozpuszczoną żelatyną. Przekładam na upieczony biszkopt i wstawiam na 2-3 godziny do lodówki. Dekoruję malinami.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież