Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
średnio trudne
4-6 osób
do 2 godzin
Składniki na zapiekany słonecznik:
Składniki na krem:
Pozostałe składniki:
 
Wykonanie:

Słonecznik mieszam z roztopioną margaryną, cukrem i mlekiem. Wylewam na blachę i zapiekam na złoty kolor w temperaturze 175 stopni przez około 20 minut. Studzę, po czym kruszę na małe kawałki. Margarynę ucieram z masa krówkową. Dodaje pokruszony upieczony słonecznik. Biszkopt kroję na pół i przekładam masą słonecznikową. Masę przykrywam drugą częścią biszkoptu. Ubijam śmietanę z cukrami i śmietan-fix-em. Rozsmarowuję na wierzchu ciasta. Posypuję wiórkami czekoladowymi lub polewam polewą czekoladową. Czasem prażę więcej słonecznika i posypuję nim wierzch ciasta.  

 

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/13-wypieki/507-slonecznikowiec-z-masa-krowkowa