Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
średnio trudne
4-6 osób
do 60 minut
Składniki na babeczki:
Składniki na masę budyniową:

 

Wykonanie:

 

W dwóch miskach osobno mieszam składniki suche i mokre. Na końcu do mokrych składników dosypuję suche. Mieszam. Ciasto przekładam do papierowych papilotek lub silikonowych foremek do 3/4 ich wysokości. W każdą babeczkę wkładam po 3-4 maliny lub jagody. Piekę w temperaturze 175ºC przez około 25 minut lub dłużej, do tzw. suchego patyczka. Studzę. Z proszku budyniowego i mleka gotuję budyń. Do gorącej masy dodaję margarynę i energicznie mieszam. Nakładam łyżką na babeczki. Dekoruję owocami sezonowymi, najlepiej malinami lub jagodami.

Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl

 

 

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/13-wypieki/548-babeczki-z-budyniem-i-owocami-2?tmpl=component&print=1&layout=default