Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
4-6 osób
do 60 minut
Składniki
Wykonanie:

Galaretkę i żelatynę rozpuszczam w 3 szklankach wrzątku i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Jeśli lubimy miętowy smak, można do niej dodać kilka kropel esencji miętowej. Kremówkę ubijam z cukrem, a następnie miksując na wolnych obrotach stopniowo dodaję do niej serek i 2/3 tężejącej galaretki. Lekko tężejącą masę (2/3 ilości) przelewam do okrągłej formy, a następnie delikatnie wciskam w nią lody. Wierzch lodów delikatnie polewam resztą masy serowej, a następnie układam biszkopty. Ciasto wstawiam na chwilę do lodówki. Po stężeniu masy zalewam resztą tężejącej galaretki. Odstawiam do zastygnięcia.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/13-wypieki/578-zielony-serniczek-z-cieplymi-lodami