Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
średnio trudne
4-6 osób
więcej niż 2 godziny
składniki na ciasto:

 

składniki na krem:
składniki na polewę:
dodatkowo:
wykonanie:

Miód roztapiam z tłuszczem. Dodaję resztę składników i wyrabiam ciasto jak na makaron. Dzielę na 3 części i rozwałkowuję. Każdy placek piekę osobno na złoty kolor. Odkładam do wystudzenia. Kaszkę gotuję na mleku. Studzę. Masło ucieram z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaję żółtka i porcjami zimną kaszkę. Masą przekładam poszczególne blaty. Ostatni blat od spodu smaruję konfiturą i dopiero układam na wierzch placka. Placek należy przygotować przynajmniej na 3 dni wcześniej przed planowanym podaniem. Przed podaniem całość polewam polewą czekoladową (wszystkie składniki - oprócz żelatyny zagotowuję cały czas mieszając - dopiero potem dodaję rozpuszczoną żelatynę) i dekoruję według uznania.

Karolina Maćkowiak "Fajne Babki" Zawady

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/13-wypieki/731-hazacki-miodownik