Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
składniki:
wykonanie:

Gotuję budyń według przepisu na opakowaniu z dodatkiem połowy porcji cukru. Do jeszcze gorącego budyniu dodaję masło i mieszam na jednolitą masę. Odstawiam do wystudzenia. Obrane banany kroję na grubsze plasterki i kropię cytryną, by nie ściemniały. Śmietany ubijam z resztą cukru na puszysty krem. W pucharkach lub słoiczkach na dno wkładam łyżeczkę masy budyniowej. Na to biszkopt, banany i keks śmietany. Powtarzam wszystko aż wypełnię całe naczynia. Na wierzchu zostawiam bitą śmietanę, dekoruję biszkoptami lub siekanymi orzechami. Schładzam przynajmniej 2-3 godziny w lodówce.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/14-desery/612-bananowy-deser-z-biszkoptami