Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
2 osoby
do 60 minut
składniki na przyprawę:
pozostałe składniki:
przygotowanie:

Składniki na przyprawę dokładnie mieszam i odstawiam. Zaparzam espresso (opcjonalnie przygotowuję mocną kawę rozpuszczalną). Podgrzane mleko spieniam spieniaczem (jeśli spieniam mleko ekspresem do kawy to już go nie podgrzewam). Puree z dyni mieszam z syropem klonowym, miodem lub cukrem, dodając 2/3 łyżeczki przyprawy. Dodaję 2 łyżki spienionego mleka i mieszam. Przecieram przez sitko o grubych oczkach, aby pozbyć się ewentualnych kawałków dyni. Do masy dodaję spienione mleko, a na koniec espresso. Przelewam do szklanki. Wierzch dekoruję bitą śmietaną i posypuję resztą przyprawy.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/14-desery/737-jesienna-kawa-dyniowa