Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
tiramisu brzoskwiniowe
łatwe
4-6 osób
do 2 godzin
Składniki:

 

Wykonanie:

Przygotowaną kawę studzę. Żelatynę moczę w odrobinie wody. Brzoskwinie odsączam i kroję w kostkę. Żółtka ubijam z cukrem i olejkiem waniliowym na puszystą masę. Stopniowo dodaję dobrze zmielony twaróg, a na końcu delikatnie mieszam z ubitą śmietanę i rozpuszczoną w gorącej kąpieli wodnej żelatyną. Kawę mieszam z alkoholem (jeśli z niego zrezygnujemy dla migdałowego aromatu możemy dodać do kawy kilka kropel olejku migdałowego). Biszkopty nasączam kawą i układam w przezroczystej misce. Na biszkopty wykładam połowę masy twarogowej. Na nią połowę pokrojonych brzoskwiń i znów nasączone biszkopty, resztę masy i brzoskwiń. Odstawiam do lodówki. Przed podaniem deser posypuję kakao lub startą gorzką czekoladą i dekoruję brzoskwiniami.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/14-desery/91-brzoskwiniowe-tiramisu