Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
składniki:
wykonanie:

Pomarańcze dokładnie szoruję, płuczę i wycieram ręcznikiem papierowym. Kroję je w grube plastry, a te jeszcze na połówki. W słoiku (lub mniejszych słoiczkach) układam warstwowo pomarańcze, drobno pokrojony imbir, goździki i cynamon oraz łyżkę miodu – do wyczerpania pokrojonej pomarańczy. Lekko dopycham całość, żeby słoik był wypełniony dość gęsto. Tak przygotowane pomarańcze zalewam rumem. Słoik (słoiki) zakręcam i wkładam do garnka z wodą (jak do pasteryzowania), gotuję ok. 7-10 minut i pozostawiam w gorącej wodzie do ostygnięcia. Przechowuję w ciemnym, chłodnym miejscu.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/15-przetwory/765-rozgrzewajaca-nalewka