Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
ziemniaki
łatwe
4-6 osób
do 60 minut
Składniki:

 

Wykonanie:

Ziemniaki obieram (w przypadku młodych warzyw można pominąć ich obranie) i gotuję około 10 minut. Każdy ziemniak układam na kawałku natłuszczonej folii aluminiowej. Nakładam na niego plasterek masła, posypuję solą czosnkową, pieprzem i koperkiem. Zawijam. Można grillować lub zapiekać w piekarniku przez około 25 minut. Podaję z kefirem lub maślanką i sadzonym jajkiem. W podobny sposób robię też inne warzywa, m.in: brokuły, kalafiora czy kalarepę.

Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl
Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/16-dodatki/329-ziemniaczki-z-czosnkowa-nuta