Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
gołąbki
średnio trudne
4-6 osób
więcej niż 2 godziny
Składniki:

 

Wykonanie:

Kapustę wypłukać i podzielić na pojedyncze liście. Przepłukać kaszę gryczaną, dodać oliwę, posolić i zalać wrzątkiem. Dusić pod przykryciem, a w razie potrzeby dolać wrzątku. Żeberka upiec w ulubionych ziołach. Kaszę połączyć z upieczonymi kawałkami mięsa i sosem. Układać na liście. Każdy liść zawinąć do środka i ułożyć ściśle w garnku. Zalać sosem grzybowym i dusić do miękkości pod przykryciem.

Agnieszka Malinowska, 
Agro-Wit
Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/208-golabki-z-kapusty-kiszonej-w-glowce