Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów

łatwe
2-4 osoby
do 60 minut
Składniki:
  • 0,5 kg zielonych szparagów
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • 5 szklanek bulionu
  • 1 serek topiony śmietankowy
  • 2 łyżki kaszki manny
  • jogurt naturalny (opcjonalnie)
  • groszek ptysiowy

Wykonanie:

Do bulionu dodaję szparagi. Gotuję do miękkości warzyw. Mielę blenderem na krem razem z natką pietruszki i serkiem. Jeśli są sztywne włókna szparagów - masę przecieram przez durszlak. Doprawiam do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą. Dla zagęszczenia zupy dodaję kaszkę mannę. Gotuję ok. 5 minut. Podaję z groszkiem ptysiowym lub łyżką gęstego jogurtu.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież