Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
4-6 osób
do 2 godzin
Składniki:

Wykonanie:

Gotuję wywar z kurczaka i kostek rosołowych w 2 litrach wody. Dodaję drobno pokrojone warzywa, przyprawy i koperek. Gotuję aż warzywa zmiękną. Wyjmuję kurczaka i liście laurowe. Dodaję brokuł i gotuję 5 minut, po czym dokładnie wszystko miksuję. Zupa powinna być gęsta. Śmietankę dodaję bezpośrednio do miseczek lub talerzy. Ozdabiam natką pietruszki i koperkiem. Zupę podaję z grzankami i kilkoma suszonymi owocami żurawiny.

Koło Gospodyń Wiejskich w Pomocnie

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/9-zupy/314-krem-z-brokulow