Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
2-4 osoby
do 60 minut
Składniki:
  • 75 dag gruszek
  • 3 szklanki wywaru z warzyw
  • 10 dag sera pleśniowego
  • 1 szklanka śmietany kremówki
  • 2 łodygi selera naciowego
  • sól
  • biały pieprz
  • sok z cytryny

Wykonanie:

Łodygi selera myję i kroję na plasterki, a obraną gruszkę w kostkę. Dolewam do nich odrobinę wody i duszę ok. 15 minut. Po ostudzeniu dokładnie miksuję w blenderze. Osobno zagotowuję wywar. Stopniowo wlewam do niego puree selerowo-gruszkowe. Dodaję pokrojony w kostkę ser. Przyprawiam i lekko podgrzewam. Pozostawiam do ostygnięcia. Ubijam śmietanę i łączę z zupą. Doprawiam do smaku. Dekoruję gruszką i ewentualnie posiekanymi orzechami i kawałkami sera.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież