Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
2-4 osoby
do 60 minut
składniki na ciasto:
składniki na sos boloński:
pozostałe składniki:
wykonanie:

Składniki na ciasto łączę w jednolitą masę. Odstawiam na ok. 10-15 minut. Z ciasta smażę cienkie naleśniki. Na dużej patelni na odrobinie oleju lub masła smażę pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek oraz cienko pokrojone łodygi selera. Chwilę podsmażam cały czas mieszając. Dodaję mielone mięso i oregano. Smażę kolejne 10-15 minut często mieszając. Wlewam pomidory razem z zalewą. Doprawiam i smażę na mniejszym ogniu aż odparuje woda i sos zrobi się gęsty. Sosem smaruję naleśniki, które zwijam w rulon lub trójkąt. Można jeszcze wierzch ponownie polać sosem bolońskim, a na koniec czosnkowym. Posypuję świeżymi warzywami i zieleniną.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/10-dania-glowne/723-nalesniki-z-sosem-bolonskim