Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
Galeria zdjęć

Warzywne przekąski z sosem jogurtowo-czosnkowym, wody smakowe, zupę - krem z zielonego ogórka, naleśniki z serkiem waniliowym, bananami i czekoladą oraz mus owocowy z jogurtem to menu, które przygotowałam razem z pierwszoklasistami z Dubina podczas warsztatów kulinarnych.

Dzieci poznały nowe smaki i zapachy oraz nauczyły się rozpoznawać zioła, najczęściej używane kuchni. Z pomocą wychowawczyni Amelii Hudzińskiej i mam przygotowaliśmy potrawy na bazie naturalnych składników, ucząc się przy okazji zdrowych nawyków żywieniowych i rozwijając zdolności manualne maluchów. Na koniec zajęć był czas na degustację kulinarnych efektów przy wspólnie nakrytym stole. Dzieci otrzymały również przepisy, aby poznane na warsztatach umiejętności mogły zaprezentować swoim rodzicom i wspólnie przygotować podobną potrawę w domu.

  

 

Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/ja-tu-bylam/537-z-dziecmi-o-ziolach-owocach-i-warzywach?tmpl=component&print=1&layout=default