Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
Galeria zdjęć

Wody smakowe, carpaccio z czerwonych buraków, krem porowy z dodatkiem prażonych pestek dyni i oliwy truflowej to tylko niektóre z dań, które zaserwowano uczestniczkom warsztatów kulinarnych w Baranowicach (powiat milicki).

Prowadzący je szefowie kuchni Pałacu w Pakosławiu: Piotr Ostrowski i Dariusz Pietrzyk własnoręcznie przygotowali makaron razowy tagliatelle. Ugotowany podali go z pomidorkami koktajlowymi, cukinią i kaparami. Z kolei na deser zaserwowali w słoiczku warstwowy owocowy deser z dodatkiem jogurtu. Dodatkiem była degustacja domowej nalewki z jagód.

Impreza odbyła się w ramach projektu „Piękne i pyszne”, na które rada sołecka otrzymała dofinansowanie w kwocie 800 zł w ramach inicjatywy lokalnej i połączono ją z Dniem Kobiet.

 

Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/ja-tu-bylam/514-od-przystawki-do-deseru-w-baranowicach?tmpl=component&print=1&layout=default