Ja tu byłam
Istną włoską ucztę swoim gościom zaserwował team pakosławskiego pałacu pod przewodnictwem szefa kuchni Piotra Ostrowskiego.
Baklawa, spaghetti, owoce morza, pizza, a może byrek, tavë, japrak… Te i wiele innych dań znajdziemy w menu albańskich restauracji i na półkach cukierni i piekarni. I choć Albańczycy nie mają w swojej kuchni zbyt wielu tradycyjnych potraw, ich wariacje znanych dań śródziemnomorskich smakują wyśmienicie!
Muffiny miodowo-marchewkowe Alki zwyciężyły w konkursie kulinarnym podczas tegorocznego Wielkiego Dnia Pszczół w Pakosławiu.
Zupa, danie główne i deser – to pod czujnym okiem szefów Kuchni Pakoslove: Piotra Ostrowskiego i Darii Szwarc przygotowały uczestniczki Warsztatów Kulinarnych w Pałacu Pakosław w ramach Akademii Kobiecego Rozwoju.
Ciasta, ciasteczka, babeczki, pszczółkowe torty, deserki i chleb przygotowali uczestnicy konkursu słodkości z dodatkiem miodu, który był jedną z atrakcji Wielkiego Dnia Pszczół w Pakosławiu.
Smacznie i świątecznie – tak można opisać grudniowy zjazd Kół Gospodyń Wiejskich w Osieku (powiat rawicki). Na stołach nie zabrakło pysznego jedzenia, a na scenie lokalnych, fantastycznych artystów.
Ciasta i ciasteczka upiekły uczestniczki konkursu na najlepszy wypiek z dodatkiem miodu, który był jedną z atrakcji Wielkiego Dnia Pszczół nad pakosławskim zalewem (powiat rawicki).