Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Ja tu byłam

Galeria zdjęć

Pulpeciki mielone, pieczone żeberka, tradycyjne rolady, schab w galarecie, świeży smalec, gulasze i liczne pieczenie to tylko niektóre z wielu dań, jakie zaprezentowano podczas I Festiwalu Wieprzowiny w Dłoni pod hasłem: „Zdrowe, pyszne, nasze...”.

Galeria zdjęć

Żurek, faszerowane jajka, pieczenie rzymskie, nadziewane mięsiwa, sałatki, galarety, babki i babeczki oraz mazurki królowały na stołach podczas „Wielkopolskiej Wielkanocy” w restauracji Villa Aurora w Gołaszynie.

Galeria zdjęć

Tematem kolejnej edycji warsztatów kulinarnych dla dzieci, organizowanych w Pałacu w Pakosławiu była pizza - jedno z ulubionych dań wśród najmłodszych.

Galeria zdjęć

Kilkadziesiąt pełnych blach i ponad 500 chrupiących pierników - to efekt pracy pań z Koła Gospodyń Wiejskich z Dubina.

Galeria zdjęć

Grono kilkudziesięciu pań uczestniczyło w warsztatach „Gawęda o świątecznym stole” połączonych z prezentacją multimedialną.

Galeria zdjęć

15 dań, w których jednym ze składników była dynia, można było degustować podczas Festiwalu Dyni w dolnośląskim Piękocinie.

Galeria zdjęć

Faszerowany kalafior, schab w zalewie pomidorowej, wieprzowina po angielsku, boczek rolowany z ziołami, rolada serowa ze schabem i pieczarkami, karkówka z żurawiną - tych dań mógł spróbować każdy kto wybrał się w niedzielę do Gołaszyna.