Ja tu byłam
Pulpeciki mielone, pieczone żeberka, tradycyjne rolady, schab w galarecie, świeży smalec, gulasze i liczne pieczenie to tylko niektóre z wielu dań, jakie zaprezentowano podczas I Festiwalu Wieprzowiny w Dłoni pod hasłem: „Zdrowe, pyszne, nasze...”.
Żurek, faszerowane jajka, pieczenie rzymskie, nadziewane mięsiwa, sałatki, galarety, babki i babeczki oraz mazurki królowały na stołach podczas „Wielkopolskiej Wielkanocy” w restauracji Villa Aurora w Gołaszynie.
Tematem kolejnej edycji warsztatów kulinarnych dla dzieci, organizowanych w Pałacu w Pakosławiu była pizza - jedno z ulubionych dań wśród najmłodszych.
Kilkadziesiąt pełnych blach i ponad 500 chrupiących pierników - to efekt pracy pań z Koła Gospodyń Wiejskich z Dubina.
Grono kilkudziesięciu pań uczestniczyło w warsztatach „Gawęda o świątecznym stole” połączonych z prezentacją multimedialną.
15 dań, w których jednym ze składników była dynia, można było degustować podczas Festiwalu Dyni w dolnośląskim Piękocinie.
Faszerowany kalafior, schab w zalewie pomidorowej, wieprzowina po angielsku, boczek rolowany z ziołami, rolada serowa ze schabem i pieczarkami, karkówka z żurawiną - tych dań mógł spróbować każdy kto wybrał się w niedzielę do Gołaszyna.