Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Ja tu byłam

Galeria zdjęć

Siedem rawickich kół gospodyń wiejskich walczyło w Pakosławiu o kulinarny laur podczas „Pikniku z Produktem Polskim”.

Galeria zdjęć

- Bez pierników nie ma Świąt Bożego Narodzenia! - uważa wiele osób. Większość z nich sama piecze te aromatyczne ciastka w domowym zaciszu. Postanowiłam sprawdzić, jak wygląda pieczenie pierników pod okiem profesjonalistów.

Galeria zdjęć

Konkurs na najlepsze ciasto miodowe było jedną z atrakcji Wielkiego Dnia Pszczół nad zalewem w Pakosławiu.

Galeria zdjęć

Jakich przypraw używamy w kuchni? Jak smakuje suszony rozmaryn lub imbir? Jak przygotować domowe pączki? Na te i wiele innych pytań odpowiadano podczas pierwszych warsztatów kulinarnych w ramach projektu „Smaki i smaczki Ziemi Bojanowskiej - zdrowa kuchnia regionalna”, realizowanego przez radne z gminy Bojanowo (powiat rawicki).

Galeria zdjęć

Ciasta i desery to słodka „kropka nad i” okolicznościowych spotkań, przyjęć, wesel, chrzcin, jubileuszy czy urodzin. O tym, jak bogaty wachlarz smaków i form czeka na potencjalnych łasuchów można się było przekonać na Targach Ślubnych, zorganizowanych przez cukiernię Joker w Miejskiej Górce.

Galeria zdjęć

Kuchnia francuska wywierała przez wieki duży wpływ na inne kuchnie, zwłaszcza zachodniej Europy. Najczęściej kojarzona jest (choć nie zawsze słusznie) z żabimi udkami, ślimakami, bagietką, serami i winem.

Galeria zdjęć

Gruzińskie jedzenie, o którym można powiedzieć tylko jedno: niebo w gębie!