Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Porady kulinarne

Rzodkiewka, mimo że dostępna jest właściwie przez cały rok, króluje na naszych stołach głównie wiosną. Tę znaną wszystkim nowalijkę najczęściej dodajemy do twarożku lub sałaty, ale przecież możemy wykorzystać ją także w inny sposób.

Długi majowy weekend to czas, w którym wielu z nas rozpoczyna sezon grillowy.

Białe czy zielone? Gotowane czy zapiekane? A może kiszone lub zmiksowane? Szparagi można jeść w dowolnej postaci. Wybór jest kwestią naszego gustu. Musimy jednak pamiętać, że sezon na te warzywa nie trwa długo.

Czekolada - uwielbiana na całym świecie od ponad 200 lat.

Majonez jest najbardziej znanym na świecie sosem, stosowanym powszechnie jako dodatek do wielu potraw. Jego charakterystyczny, lekko kwaskowy smak i aksamitna konsystencja sprawiają, że świetnie pasuje do sałatek, jajek na twardo, ryb, mięs czy kanapek.

Wielkanoc już za pasem, więc to najwyższa pora, by przygotować żur na pyszną, świąteczną zupę.

Wielki Post to czas, gdy większość z nas ogranicza ilość zjadanych kalorii.