Porady kulinarne
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 1286
Ciasto francuskie to rodzaj ciasta o specyficznej, warstwowej strukturze w postaci cieniutkich listków. Owa właściwość występuje dzięki dużej zawartości tłuszczu, umiejętnemu wałkowaniu i pieczeniu w wysokiej temperaturze.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 6675
Wielki Post to czas, gdy większość z nas ogranicza ilość zjadanych kalorii.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 2315
Kiedy nie można zaprosić partnera lub partnerkę na kolację do restauracji, można zorganizować przemiły wieczór z ukochaną osobą w domowym zaciszu.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 12836
Domowe pączki nie są zbyt trudne do wykonania. Sukces tkwi przede wszystkim w cieście.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 6085
W tropikalnej Azji uprawia się go od ponad 3.000 lat. Jest jedną z tych roślin, bez których wiele narodów nie wyobraża sobie życia. Dla każdego Azjaty imbir to podstawowy dodatek do potraw i bardzo skuteczne lekarstwo. W polskiej kuchni, w sproszkowanej postaci, dodaje smaku flakom, pasztetowi z zająca i piernikowi.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 6971
Co zrobić, by sztandarowa świąteczna zupa zachwyciła naszych gości?
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 255
Pogoda za oknem nie rozpieszcza. Wszechogarniający ziąb zaczyna nam dawać się we znaki. Dlatego zwłaszcza zmarzluchy nie odmówią pełnej smaku, rozgrzewającej herbaty, która umili powrót do domu, zaszycie się w kącie z książką czy długie pogaduchy z przyjaciółmi.