Porady kulinarne
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 76685
Biszkopt, który jest doskonałą bazą do tortów i innych ciast przekładanych powinien być pulchny, delikatny i wilgotny. Zobacz jak zrobić puszysty i wilgotny biszkopt.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 77
Cukinię, zwaną też kabaczkiem możemy jeść na surowo, przyrządzać z niej zupy i gulasze, a nawet piec ciasta, przygotowywać konfitury i smażyć jej... kwiaty.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 10003
Nie ma nic lepszego w upalne dni, jak porcja zimnych lodów. Wyśmienicie smakują, schładzają organizm, a nawet poprawiają nastrój.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 162
Rzodkiewka, mimo że dostępna jest właściwie przez cały rok, króluje na naszych stołach głównie wiosną. Tę znaną wszystkim nowalijkę najczęściej dodajemy do twarożku lub sałaty, ale przecież możemy wykorzystać ją także w inny sposób.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 8315
Długi majowy weekend to czas, w którym wielu z nas rozpoczyna sezon grillowy.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 9353
Białe czy zielone? Gotowane czy zapiekane? A może kiszone lub zmiksowane? Szparagi można jeść w dowolnej postaci. Wybór jest kwestią naszego gustu. Musimy jednak pamiętać, że sezon na te warzywa nie trwa długo.