Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Porady kulinarne

Domowe pączki nie są zbyt trudne do wykonania. Sukces tkwi przede wszystkim w cieście.

Święta, święta i po świętach... A w lodówce i szafkach wciąż zalegają tony jedzenia. Jak je wykorzystać? Co zrobić z resztkami wędlin, ciast, owocami i innymi daniami oraz produktami, które zostały po świątecznym ucztowaniu?

Dziś podzielę się naszym rodzinnym przepisem na makiełki - przekazywanym z pokolenia na pokolenie. Z opowieści wiem, że gotowała je już moja prababcia Pela.

Co zrobić, by sztandarowa świąteczna zupa zachwyciła naszych gości?

Pierogi to duma naszej rodzimej kuchni. Wychwalane przez cudzoziemców, największym wzięciem cieszą się podczas Świąt Bożego Narodzenia. Z ich lepieniem możemy uporać się już wcześniej i zamrozić. A jak przygotować elastyczne ciasto, by po ugotowaniu pierogi były miękkie i smaczne?

Dziś proponuję pomysł na pyszną, domową wędliną. 

łatwe
4-6 osób
do 2 godzin

Słodki, lukrowany i zakręcony rogal, zwłaszcza z nadzieniem makowym to tradycyjny wypiek na 11 listopada.