Porady kulinarne
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 5136
Dziś podzielę się naszym rodzinnym przepisem na makiełki - przekazywanym z pokolenia na pokolenie. Z opowieści wiem, że gotowała je już moja prababcia Pela.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 5119
Idealne jako podstawa do burgerów, zarówno mięsnych, jak i jarskich.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 1185
Niektórym kojarzy się z odstraszaniem wampirów lub z nieprzyjemnym oddechem, ale tak naprawdę czosnek pospolity to warzywo o naprawdę ciekawych właściwościach. 19 kwietnia obchodzimy jego święto.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 14215
To pytanie zadaje sobie większość gospodyń, bo przecież każda z nas chce, by goście, którzy za nim zasiądą byli oczarowani.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 4879
Wartości odżywcze chrzanu są nie do pogardzenia i dlatego warto w jadłospisie uwzględnić dodatek chrzanu do mięs, czy wędlin.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 1479
OSTATKI, czyli ostatnie dni karnawału, zaczynają się w tłusty czwartek, a kończą się zawsze we wtorek, zwany w Polsce „śledzikiem”, „zapustami”, a w Wielkopolsce „podkoziołkiem”. Co roku przypada on w różne dni kalendarzowe - zawsze przed Środą Popielcową.