Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Porady kulinarne

Na przełomie sierpnia i września dojrzewa czarny bez, zwany również dzikim bzem lub hyćką.

Jak przygotować elastyczne ciasto na pierogi, by po ugotowaniu były one miękkie i bardzo smaczne?

Żurawina należy do czołówki roślin o właściwościach prozdrowotnych.

Galeria zdjęć

Jeżeli planujecie w najbliższym czasie wesele podpowiadam dziś, czym bardzo smacznym i wyjątkowym możecie zaskoczyć Waszych gości. Moja propozycja to stół z regionalnym jedzeniem. Jeżeli na naszym przyjęciu znajdą się goście innych narodowości, taki stół może być znakomitą promocją naszej tradycyjnej polskiej kuchni. Również, jeżeli nasi goście pochodzą z różnych regionów kraju, damy im możliwość skosztowania potraw kuchni regionalnej.

Do jedzenia ryb namawiają specjaliści - z dietetykami na czele. Póki co statystyczny Polak zjada ich zaledwie 12 kilogramów, gdzie mieszkaniec Unii Europejskiej - 21 kilogramów.

Dla większości z nas to wyłącznie owoce deserowe. Jednak coraz więcej osób przekonuje się, że winogrona są ważnym składnikiem zarówno pikantnych przystawek, jak i dań głównych.

Lato to okres, kiedy zawiesiste i gęste zupy zastępujemy lekkimi, często chłodnymi, a nawet zimnymi.