Porady kulinarne
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 2038
Naleśniki w Polsce cieszą się dużą popularnością. Proste w wykonaniu podawane są na różne sposoby. Mogą być wytrawne lub słodkie.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 3181
Raclette to pochodzący ze Szwajcarii długo dojrzewający ser, który jest kluczowym składnikiem dania o tej samej nazwie, rozpuszczanego i podawanego na specjalnych, małych patelenkach.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 1461
Serek wiejski - naturalny, nisko przetworzony wyrób, odżywczy i smaczny. Również prosty w przygotowaniu go we własnym domu.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 4126
W przedświątecznym rozgardiaszu, warto zarezerwować trochę czasu na przygotowanie bożonarodzeniowego stołu. Poświęcając temu trochę uwagi, możemy zaskoczyć swoich najbliższych oryginalną aranżacją. Jak więc przygotować stół do wigilijnej wieczerzy czy świątecznego ucztowania?
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 5331
Ręcznie przygotowane ciasto na bazie jajek i mąki żytniej lub razowej po ugotowaniu stanie się pysznym makaronem - bazą do wielu dań: zup, sosów i sałatek.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 3535
Jedną z pierwszych roślin zbieranych z przydomowego ogródka jest rabarbar. Najczęściej wykorzystujemy go do przygotowania kompotów, soków, wypieku ciast domowych, ale też do produkcji wina i powideł.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 1966
Czas pomyśleć, jak udekorować nasz stół na niedzielne śniadanie czy świąteczny obiad. Co zrobić, by wyglądał on pięknie i dostojnie?