Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
4-6 osób
do 2 godzin
składniki:
  • 3 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • kilka kropel wanilii
  • 1 szklanka oliwy
  • szklanka puree z dyni (kawałki dyni rozgotowuję i miksuję na puree)
  • 1 szklanka mleka
  • 1,5 łyżki sody oczyszczonej
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżki kakao
  • 1 opakowanie przyprawy do piernika
  • 0,5 szklanki posiekanych orzechów
  • opcjonalnie 2 obrane i wydrążone jabłka
  • polewa czekoladowa lub cukier puder
wykonanie:

Jajka ubijam z cukrem (jak na biszkopt). Dodaję oliwę, wanilię, puree, mleko, sodę i delikatnie mieszam łopatką lub rózgą. Na koniec dodaję sypkie, przesiane przez sito produkty oraz orzechy. Po dokładnym wymieszaniu wylewam na blaszkę. Opcjonalnie na wierzchu można rozsypać obrane i pokrojone w kostkę jabłka. Piekę około 50-60 minut w 180 stopniach. Jeszcze ciepłe ciasto polewam polewą czekoladową i posypuje posiekanymi orzechami lub dekoruję cukrem pudrem.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież