Ja tu byłam
Wody smakowe, carpaccio z czerwonych buraków, krem porowy z dodatkiem prażonych pestek dyni i oliwy truflowej to tylko niektóre z dań, które zaserwowano uczestniczkom warsztatów kulinarnych w Baranowicach (powiat milicki).
Co ma wspólnego słodka rozkosz siostry Bernadety z leśnym mchem lub gizellą?
Kilkanaście smakołyków przygotowanych według niemieckich receptur serwowali uczniowie III klasy rawickiego technikum żywienia.
Iście „królewską” ucztę przygotowali kucharze z Pałacu w Pakosławiu na czwartą - ostatnią część warsztatów kulinarnych w Białymkale.
Trzynaście kół gospodyń wiejskich z trzech powiatów regionu leszczyńskiego spotkało się na tegorocznym Forum Kobiet w Centrum Wystawowo-Edykacyjnym w Gołaszynie, zorganizowanym przez Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu.
641.000 złotych kosztowała modernizacja pracowni gastronomicznej w Zespole Szkół Zawodowych w Rawiczu. Od tej pory młodzież będzie uczyć się zawodu na nowoczesnym sprzęcie.
Makaron razowy z warzywami, surówka z pora, makaron z sosem carbonara, surówka z marchewki i imbiru, sałatka z paluszków karbowych, a na deser Baked Allaska - ciasteczko z lodami i pianką bezową.