Ja tu byłam
- Szczegóły
- Ja tu byłam
- Odsłony: 4398
Czernina, króliczy comber z sosem kurkowym, zupa gulaszowa, rolada wołowa z pyzami i modrą kapustą, makowiec to tylko niektóre z dań, jakie serwowano podczas konkursu kulinarnego „Wielkopolski Obiad”, który od kilku lat jest nieodłączną częścią Rawickiego Jarmarku Historycznego.
- Szczegóły
- Ja tu byłam
- Odsłony: 4053
Setki dań przygotowanych na bazie mleka i nie tylko można było degustować podczas imprezy „Wielkopolska Wieś Zaprasza”.
- Szczegóły
- Ja tu byłam
- Odsłony: 7316
To kulinarna uczta, gdzie głównym składnikiem była chyba najbardziej znana w Polsce kiełbasa.
- Szczegóły
- Ja tu byłam
- Odsłony: 4069
Kilkadziesiąt naleśników na słodko i ostro serwowano podczas Naleśnikowej Biby w Chojnie, zorganizowanej przez Stowarzyszenie KGW „Chojnianki”.
- Szczegóły
- Ja tu byłam
- Odsłony: 3837
Jak przygotować i podać szparagi - zastawialiśmy się wspólnie z uczestnikami specjalnego seminarium.
Czternaście kół i stowarzyszeń z powiatów: pleszewskiego, jarocińskiego, ostrzeszowskiego i krotoszyńskiego wzięło udział w VI Konkursie Kulinarnym „Nasze Dziedzictwo Kulinarne - Smaki Regionów Południowej Wielkopolski”, który odbył się w Dobrzycy.
Babski Sejmik, który odbył się w ubiegły piątek (5 czerwca) w hotelu Maria w Dędnie (powiat rawicki), był możliwością przedstawienia przez kobiety z południowej Wielkopolski swoich pasji. Wśród nich nie mogło zabraknąć Honoraty Dmyterko.