Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Ja tu byłam

Czernina, króliczy comber z sosem kurkowym, zupa gulaszowa, rolada wołowa z pyzami i modrą kapustą, makowiec to tylko niektóre z dań, jakie serwowano podczas konkursu kulinarnego „Wielkopolski Obiad”, który od kilku lat jest nieodłączną częścią Rawickiego Jarmarku Historycznego.

Setki dań przygotowanych na bazie mleka i nie tylko można było degustować podczas imprezy „Wielkopolska Wieś Zaprasza”.

To kulinarna uczta, gdzie głównym składnikiem była chyba najbardziej znana w Polsce kiełbasa.

Kilkadziesiąt naleśników na słodko i ostro serwowano podczas Naleśnikowej Biby w Chojnie, zorganizowanej przez Stowarzyszenie KGW „Chojnianki”.

Jak przygotować i podać szparagi - zastawialiśmy się wspólnie z uczestnikami specjalnego seminarium.

Pod naszym patronatem

Czternaście kół i stowarzyszeń z powiatów: pleszewskiego, jarocińskiego, ostrzeszowskiego i krotoszyńskiego wzięło udział w VI Konkursie Kulinarnym „Nasze Dziedzictwo Kulinarne - Smaki Regionów Południowej Wielkopolski”, który odbył się w Dobrzycy.

Pod naszym patronatem

Babski Sejmik, który odbył się w ubiegły piątek (5 czerwca) w hotelu Maria w Dędnie (powiat rawicki), był możliwością przedstawienia przez kobiety z południowej Wielkopolski swoich pasji. Wśród nich nie mogło zabraknąć Honoraty Dmyterko.