Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
2-4 osoby
do 30 minut
składniki na posypkę:
  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 1/2 szklanki płatków migdałowych
  • 3 łyżki cukru
składniki na masę:
  • 275 g sera białego
  • 200 g jogurtu
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 3 łyżki cukru
  • 100 ml śmietany kremówki
pozostałe składniki:
  • 200 g jagód
  • 1 łyżka cukru
wykonanie:

Na patelni bez tłuszczu prażę płatki owsiane i migdałowe z cukrem, cały czas mieszając, na złoty kolor. Uprażone odstawiam do ostygnięcia. Biały ser miksuję z jogurtem, cukrem i cukrem waniliowym na bardzo gładką masę. Kremówkę ubijam na sztywno i delikatnie mieszam z serem. Na dno pucharków rozsypuję połowę porcji uprażonych płatków (resztę zostawiam do posypania wierzchu). Na to wsypuję warstwę jagód i białą masę. Na nią wsypuję ponownie warstwę płatków i jagody. Dekoruję listkami melisy. Podaję od razu po przygotowaniu.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież