Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów

Składniki:
  • około pół średniej dyni
  • około 1 litr wody
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • śmietankowy serek topiony
  • 2 jajka
  • 4 łyżek mąki tortowej

 

Wykonanie:

Dynię obieram, wyjmuję pestki i kroję w kostkę. Zalewam wodą, solę i gotuję do miękkości dyni. Miksuję blenderem. Jeśli wyjdzie mi papka to dolewam jeszcze wodę i doprawiam solą i pieprzem (lub „jarzynką”). Odlewam pół szklanki zupy i rozpuszczam w niej serek. Do reszty zupy dodaję masło. Zagotowuję. Jajka i mąkę mieszam na jednolitą masę, delikatnie solę. Wlewam cienką strużką na gotującą się zupę, aby były malutkie i drobniutkie. Dodaję rozpuszczony serek. Doprawiam do smaku. Posypuję posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież