Porady kulinarne
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 9127
Białe czy zielone? Gotowane czy zapiekane? A może kiszone lub zmiksowane? Szparagi można jeść w dowolnej postaci. Wybór jest kwestią naszego gustu. Musimy jednak pamiętać, że sezon na te warzywa nie trwa długo.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 169
Majonez jest najbardziej znanym na świecie sosem, stosowanym powszechnie jako dodatek do wielu potraw. Jego charakterystyczny, lekko kwaskowy smak i aksamitna konsystencja sprawiają, że świetnie pasuje do sałatek, jajek na twardo, ryb, mięs czy kanapek.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 6652
Wielkanoc już za pasem, więc to najwyższa pora, by przygotować żur na pyszną, świąteczną zupę.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 7029
Wielki Post to czas, gdy większość z nas ogranicza ilość zjadanych kalorii.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 6789
Dziś Międzynarodowy Dzień Pizzy - szeroko rozpowszechnionej na całym świecie potrawy kuchni włoskiej. Najpopularniejszym rodzajem pizzy jest margherita. Swoją nazwę zawdzięcza królowej Włoch - Marghericie Sabaudzkiej, która w 1889 roku podczas wizyty w Neapolu miała zasmakować pierwszej współczesnej pizzy.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 271
Naleśniki można jadać na śniadanie, obiad i kolację. Są proste w przygotowaniu i zależnie od dodatków dzięki nim stworzymy danie na słodko lub na słono. Cienkie smażone placki przypadną więc do gustu każdemu. Warto je zrobić 2 lutego, bo właśnie wtedy obchodzony jest Dzień Naleśnika.