Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Porady kulinarne

Raclette to pochodzący ze Szwajcarii długo dojrzewający ser, który jest kluczowym składnikiem dania o tej samej nazwie, rozpuszczanego i podawanego na specjalnych, małych patelenkach.

Czekolada - uwielbiana na całym świecie od ponad 200 lat.

Serek wiejski - naturalny, nisko przetworzony wyrób, odżywczy i smaczny. Również prosty w przygotowaniu go we własnym domu.

W przedświątecznym rozgardiaszu, warto zarezerwować trochę czasu na przygotowanie bożonarodzeniowego stołu. Poświęcając temu trochę uwagi, możemy zaskoczyć swoich najbliższych oryginalną aranżacją. Jak więc przygotować stół do wigilijnej wieczerzy czy świątecznego ucztowania?

Dziś podzielę się naszym rodzinnym przepisem na makiełki - przekazywanym z pokolenia na pokolenie. Z opowieści wiem, że gotowała je już moja prababcia Pela.

Co zrobić, by sztandarowa świąteczna zupa zachwyciła naszych gości?

Pierogi to duma naszej rodzimej kuchni. Wychwalane przez cudzoziemców, największym wzięciem cieszą się podczas Świąt Bożego Narodzenia. Z ich lepieniem możemy uporać się już wcześniej i zamrozić. A jak przygotować elastyczne ciasto, by po ugotowaniu pierogi były miękkie i smaczne?