Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
pasztet
średnio trudne
2-4 osoby
do 2 godzin
Składniki:
  • 0,5 kg selera,
  • 0,5 kg pieczarek (mogą być też boczniaki lub shii-take),
  • 5 cebul,
  • zielona pietruszka,
  • 0,5 kostki masła,
  • 3 jajka,
  • 1/2 szklanki bułki tartej,
  • pieprz,
  • sól 
  • majeranek

 

Wykonanie:

Cebulę i seler kroję w kostkę. Smażę na maśle do miękkości. Pieczarki również podsmażam na maśle do miękkości. Wszystko mielę, dodaję resztę składników, dokładnie wymieszam i przyprawiam. Przekładam do foremek wysmarowanych masłem i wysypanych bułką tartą. Piekę ok. 1 godziny w temperaturze 180˚C. Można podawać z dodatkiem zimnych sosów.

Komentarze  


#1 Tadeusz Leon 2018-03-22 13:04
Bardzo mi "podchodzi" taki pasztet tym bardziej, że wegetariański. Spróbuję... Pozdr!
Cytować

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież