Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów

łatwe
4-6 osób
do 60 minut
Składniki:
  • około 1 kg jabłek
  • 1 cytryna
  • 2-3 łyżki żurawiny
  • 2-3 łyżki orzechów włoskich
  • 2-3 łyżki rodzynek
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 180 g masła
  • 250 g mąki
  • 150 g cukru (najlepiej cukru pudru)
  • szczypta soli

 

Wykonanie:

Jabłka obieram ze skórki i kroję w kostkę. Mieszam je z sokiem z cytryny, żurawiną, orzechami i rodzinkami. Przekładam do słoiczków weck, bądź naczynia żaroodpornego. Posypuję kruszonką przygotowaną z masła, mąki i cukru. Piekę w temperaturze 180 stopni do czasu zarumienienia się kruszonki na złoty kolor. Dekoruję konfitura żurawinową i miętą.

 

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież