Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Ja tu byłam

Galeria zdjęć

Pomysł na wykorzystanie bojanówki ma Robert Gruszczyński, szef restauracji Villa Aurora w Gołaszynie, wspierany przez miejscowego regionalistę Krzysztofa Wodyńskiego i Jolantę Zielińską-Kaźmierczak, pomysłodawczynię Akademii Umiejętności „Kulinarne Przygody” w Poznania. 

Galeria zdjęć

Krem ze szparagów, flaczki, króliczy comber z sosem śliwkowym, zupa wielkopolska, kaczka z modrą kapustą, faszerowany schab z kluseczkami, karkówka cebulowa z pyzami, sernik, deser owocowy, gruszki w sosie waniliowym to tylko niektóre z dań, jakie serwowano podczas konkursu kulinarnego „Wielkopolski Obiad” na rawickim rynku.

Galeria zdjęć

... czyli warsztaty kulinarne dla dzieci w Gołaszynie.

Galeria zdjęć

Torty to niezbędny dodatek na przyjęciach nie tylko ślubne, ale też urodzinowe czy komunijne. Jakie są najmodniejsze w tym sezonie?

Galeria zdjęć

Wody smakowe, carpaccio z czerwonych buraków, krem porowy z dodatkiem prażonych pestek dyni i oliwy truflowej to tylko niektóre z dań, które zaserwowano uczestniczkom warsztatów kulinarnych w Baranowicach (powiat milicki).

Galeria zdjęć

Co ma wspólnego słodka rozkosz siostry Bernadety z leśnym mchem lub gizellą?

Galeria zdjęć

Kilkanaście smakołyków przygotowanych według niemieckich receptur serwowali uczniowie III klasy rawickiego technikum żywienia.