Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Ja tu byłam

Wideo

Wody smakowe, carpaccio z czerwonych buraków, tatar z łososia, a na deser szarlotka na ciepło w słoiczku weck - to dania, które zaserwowano uczestniczkom pierwszej części warsztatów kulinarnych w Białymkale.

 

Sery, wędliny, soki i nalewki, ciasta i ciasteczka, pieczywo, pasty, zakwasy, ryby na wiele sposobów to tylko niektóre z dań, jakie czekały na zwiedzających podczas Targów Smaki Regionów w Poznaniu.

Czernina, króliczy comber z sosem kurkowym, zupa gulaszowa, rolada wołowa z pyzami i modrą kapustą, makowiec to tylko niektóre z dań, jakie serwowano podczas konkursu kulinarnego „Wielkopolski Obiad”, który od kilku lat jest nieodłączną częścią Rawickiego Jarmarku Historycznego.

Setki dań przygotowanych na bazie mleka i nie tylko można było degustować podczas imprezy „Wielkopolska Wieś Zaprasza”.

To kulinarna uczta, gdzie głównym składnikiem była chyba najbardziej znana w Polsce kiełbasa.

Kilkadziesiąt naleśników na słodko i ostro serwowano podczas Naleśnikowej Biby w Chojnie, zorganizowanej przez Stowarzyszenie KGW „Chojnianki”.

Jak przygotować i podać szparagi - zastawialiśmy się wspólnie z uczestnikami specjalnego seminarium.