Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
Składniki:
  • 2 pstrągi średniej wielkości
  • 200 g marchwi (waga warzyw przed obraniem)
  • 200 g pietruszki (waga warzyw przed obraniem)
  • 200 g selera (waga warzyw przed obraniem)
  • 100 g masła
  • cytryna
  • przyprawa do ryb

 

Wykonanie:

Pstrąga filetuję z ości, kręgosłupa, płetw, łusek i oczu. Przyprawiam, skraplam sokiem z cytryny. Warzywa obieram, ścieram na tarce o grubych oczkach, doprawiam solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. W garnku rozpuszczam masło i dodaję wcześniej przyprawione warzywa. Duszę do miękkości. Studzę. Przygotowaną salsą warzywną faszeruję pstrąga. Całość piekę we wcześniej nagrzanym pierniku przez ok. 30 minut.

Dariusz Pietrzyk, Piotr Ostrowski
szefowie kuchni Pałacu w Pakosławiu

Komentarze  


#1 Krystyna 2016-12-17 20:51
Uwielbiam pstrąga pieczonego.
Cytować

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież